Klar, parat…

Klar efter sommerferien!

Klar efter sommerferien.

Ferien er for de fleste vedkommende, ved at være slut. En dejlig sommer er kommet og gået. Og nu skal alle, både store og små i gang igen. Her er tre gode tips til at komme roligt i gang med hverdagen igen.

Tips nr. 1.

Tid til søvn – remse

For børnene kan det være en udfordring efter en ferie med skæve sovetider og god tid om morgenen, pludselig at skulle tilbage i rutinen med tidlig i seng, tidlig op.

Indfør en rolig stund inden sovetid – her er en lille remse, der kan fortælles samtidig med, at du masserer dit barn med rolige bevægelser. Lad barnet ligge i Barnets stilling

“Stille, stille – slap nu af

Tak for denne gode dag

Roligt hviler du på puden

natten sænker sig bag ruden

Dagen, den var fyldt med leg

sjov for både dig og mig

Hele kroppen hviler sig

stille, roligt som en leg

Drømmetid er lige nu

sove skal du lille du”

Find evt en afspændings lydfil herAfspændings lydfiler

Tips nr. 2.

Fokus og koncentration

At skulle i gang efter ferien er udfordrende – særligt, hvis man er skolebarn og skal i gang med lektierne igen. Her er en lille leg, der fremmer fokus og koncentration.

Find tre forskellige lydgivere: klokker, rytmepinde, maracas, lyde på mobil telefonen, rasleæg. Lad barnet lytte til de tre forskellige lyde – og giv dem navne, fx sølvklokken, rasleæg og zylofon. Så skal barnet lukke øjnene – og du skal give lyd med en af lydgiverne. Barnet skal genkende lyden og sige, hvilken en det var. Gentag nogle gange. Kan også bruges med tal – klokke nr. 1,2 og 3. Så skal barnet med fingrene vise, hvilken klokke/lydgiver, de hører.

 

Tips nr. 3.

Hjælp til ulvetimen.

Alle kender til de sene eftermiddage, hvor alle er trætte efter en lang dag – bryd den med at lave en lille yoga leg.

Hundecirkus:

Den ene er hund

 

og den anden træner denne fine cirkushund. Træneren fortæller hunden, hvad den skal: logre med halen, gø, løfte det ene ben og tisse – også det andet, gå en tur rundt i stuen, stå helt stille uden at røre sig osv. Bagefter skifter i.

Nysgerrig på, hvorfor det er så vigtig at sætte bevægelse på hverdagen? Læs med her Bevægelse fremmer læring

 

 

Tilbage til blog