Skole yoga

Yoga i skolen

Sæt skolen i bevægelse med yoga. At kombinere bevægelse og læring fremmer fokus og trivsel. Nervesystemet balanceres og fremmer ro og nærvær.

Bevægelse i løbet af skoledagen øger indlæring, fokus, ro og trivsel.

Benyt chancen for at bryde skoledagen op med sjove, korte bevægelsespauser, der tager højde for nervesystemet.

Hav altid en intertion med pausen: skabe mere ro, øge fokus, tilføre energi til trætte elever, teamwork.

Jeg har lavet tre gode tips til at få gang i bevægelsespauserne – kig forbi min shop, hvis du vil have yderligere inspiration til blandt andet fag-faglige pauser.

 

Tips nr. 1.

Ro på 30 sekunder!

Alle samler håndfladerne og forestiller sig, at der sidder en elastik omkring hænderne.

På indånding bevæges hænderne væk fra hinanden og gør “elastikken” større – pust så ud og saml hænderne igen “elastikken” bliver lille. Gentag denne øvelse 3 – 5 gange, og lad gerne “elastikken” udvide sig mere og mere. Det gør nemlig indåndingen længere og længere.

Find flere ideer til åndedrætsøvelser i bogen: Yoga i skolen bog – Pure Nordic Yoga

 

Tips nr. 2.

Balance og fokus!

Eleverne skal op og stå, bare lige ved bord og stol. De skal finde et punkt, som de vil kigge på. Samtidig skal de op og balancere i Træets stilling. Som underviser kan du gentage – se på dit punkt, se på dit punkt. Det gør det nemmere at balancere og øger fokus og koncentration. Stå først på venstre fod, derefter på højre.

 

Tips nr. 3.

Sæt faget i bevægelse!

Vælg et fagligt tema –f.eks. ordklasser eller lige/ulige tal. Nu skal du præsentere eleverne for disse to stillinger:

 

 

Nu skal du fortælle eleverne, at den opretsiddende stilling repræsenterer navneord og den “hvilende stilling” repræsenterer udsagnsord. (kan også være: lige/ulige tal – ord der starter med a og e – ægte/uægte brøker osv.)

Eleverne skal nu svare med kroppen. Du siger et ord, og de skal genkende, om det handler om et navneord eller et udsagnsord. Så svarer de med stillingen – og du går videre til næste ord. Du kan også fortælle en historie, og når de hører et navneord, så sidder de ret op, og når de hører et udsagnsord, så “hviler” de.

 

Sæt skolen i bevægelse med yoga – lyst til at læse mere om, hvorfor det er så vigtigt at sætte skolen i bevægelse?

Læs med her: Hvorfor fremmer bevægelse læring?

Tilbage til blog