Sjove yoga sommeraktiviteter

3 tips til  sjove yoga sommer aktiviteter med børn.

 

Sjove sommer yoga aktiviteter.

Sommeren står for døren – masser af tid sammen som familie – og kender du mon sætninger som ”hvad skal vi laaaaave?”, ”Jeg keder mig”, ”er vi der snart?”

Hvis ja, så nap en af disse gode tips til et sjove yoga sommeraktiviteter, du og dine børn kan hygge jer med i ferien.

Tips nr. 1.

Gå en mindfull tur udenfor på bare tæer.

Alle går stille gennem haven, skoven, på stranden.

Mærker med fødderne – lytter med ørerne – sanser med synet – dufte.

  1. start med at mærke med fødderne – hvad mærker jeg under mine fødder – er det følelsen af sandet, som omslutter fødder og tæer, er det græsset kildrende fornemmelse under fodsålerne. Gå på tå, på hæle – føles det anderledes?
  2. Lyt nu til alle lydene – vinden susen, fuglenes pippen, måske er der en græsslåmaskine, vi kan høre – en bil, en båd, mit eget åndedræt – hvad kan du høre?
  3. Hvad ser du – ser du havet, træerne i haven – hvad farve har bladene, blomsterne, hvordan er formen på de sten, der ligger på stranden.
  4. Hvilke dufte er der? Hvordan lugter havet – græsset, skoven, blomsterne?
  5. Slut af med at ligge ned – mærk kroppen hvile i naturen – fornemmelsen af at slappe af og bare være lige der. Lukke øjnene – fornemme solen på kroppen, mærke muskler og led slappe helt af.
Tips nr. 2.

Leg yoga stopdans. Leg den på stuegulvet eller ude på græsplænen. Sæt noget fantastisk musik på – dans derud af – bare giv den gas. Når musikken stopper, så viser den voksne en yogastilling – se tre eksempler herunder – og alle laver stillingen. Musikkken starter igen, og så skal der danses. I kan eventuel skiftes til at vise den stilling, som der skal laves. Man kan også bruge yogakort som en del af denne leg. Find dem her:Yogakort

 

Tips nr. 3.

Træk vejret som dyrene – en leg, der kan leges både ved spisebordet, i bilen eller ude på græsplænen. Hvis i har god plads, kan man efterligne dyret, som det ser ud og trække vejret samtidig. Læg eventuelt hænderne på maven og mærk hvordan maven går ind og ud, samtidig med dit dyre åndedræt.

Små dyr trækker vejret hurtigt – den lille mus trækker vejret meget hurtigt. Den lille kanin vrikker med næsen samtidig.

Hund trækker vejret med tungen ude af munden. Løven trækker vejret ind og brøler højt.

De store dyr trækker vejret langsomt – og lever i mange, mange år. Den store elefant med den lange snabel, skildpadden med sit skjold.

Rigtig god fornøjelse.

Lyst til at læse mere om, hvorfor yoga og læring hænger tæt sammen? Læs med herYoga og læring

Tilbage til blog