Yogapause i løbet af arbejdsdagen

Yogapause i løbet af arbejdsdagen(med børnene)

Hold yogapause i løbet af arbejdsdagen.

Mange døjer med udmattelse og måske smerter, når arbejdsdagen er forbi. Særligt jer, der arbejder i omsorgsfagene er i højrisiko for at blive udbrændte. Dette blogindlæg skal inspirere til at lave forebyggelse af netop dette. Ved at implementere små pauser i løbet af dagen, så tanker du energi op og smidiggør spændte muskler og trætte led.

Tips nr. 1:

Ro på 1-2 minutter.Pure Nordic Yoga - ebøger og online kursus

Stil dig med let spredte fødder og lad kroppen rulle langsomt ned mod gulvet – bøj rigtig godt ned i knæene og lad krop og hoved hænge tungt. Lav eventuel rolige bevægelser fra side til side, eller hæng blot roligt her.

Arbejder du med børn, så lav den sammen med dem – leg at i er et gammelt træ, der hænger med alle grene ned mod jorden. Det gamle træ blæser let i vinden og bevæger sig roligt fra side til side.

Når det er tid til at komme op, så rul langsomt op, mens du tæller til 10 – ryghvirvel for ryghvirvel ruller du op.

Effekt: blodet løber til hovedet og afspænder hele nervesystemet. Det giver ro i hoved og krop. Samtidig får du strukket ud på hele bagsiden.

 

Tips nr. 2

VaskemaskinenPure Nordic Yoga - ebøger og online kursus

Stå med let spredte ben og sving nu armene fra side til side. Lad dem være tunge. Drej hovedet med, så du twister kroppen fra side til side.

Arbejder du med børn, så lav bevægelsen om til en vaskemaskine, der vasker tøjet – sving,sving,sving – tag meget gerne åndedrættet med – sæt lyd på vaskemaskinen. Slut af med at dreje hele vejen rundt, mens i centrifugerer tøjet.

Find inspiration til flere yogastillinger med disse yogakort  Pure Nordic Yogakort

Effekt: Denne øvelse løsner fantastisk godt op omkring ryggens muskler og nerverne langs med rygsøjlen. Den er energi givende og øger blodtilførslen til særlig overkrop og nakke. Kan bruges, når lænd/ryg driller og gør ondt – eller som forebyggende på rygsmerter.

 

Tips nr. 3

Træk vejret – det tager kun et halvt minut

Lig, sid eller stå og læg hænderne på bryst og mave. Lav en indånding, mens du (inde i hovedet) tæller til fire. Hold vejret til fire og ånd ud, mens du tæller til fire. Hold vejret til fire – og start forfra. Gentages 3-5 gange for at opnå effekten.

Arbejder du med børn, så lav den lidt modificerede udgave: ballonen i maven. Læg hænderne på maven. I skal nu forestille jer, at maven er en ballon. Indåndingen gør maven/ballonen stor, puuuuuust ud og luk al luften ud af ballonen. Gentag 3-5 gentagelser – og sæt længere tid på indånding og udåndingen undervejs.

Effekt: Denne åndedrætsøvelse giver ro i både krop og hoved. At bevidst tage en åndedrætspause i en hektisk hverdag, giver os lige præcis det break, der kan gøre, at energi og ro kan være tilstede både under og efter øvelsen. Lav den gerne flere gange – og engager dem, du arbejder med – om det er børn, kollegaer, ældre eller andre.

 

Hold yogapause i løbet af arbejdsdagen – og øg dit velbefindende, god fornøjelse.

Hvis du har lyst til at læse mere omkring bevægelse – så klik her: Bevægelse og trivsel

 

Tilbage til blog